Priprema tehničke dokumentacije za infrastrukturne projekte koji su podobni za finansiranje iz EU i IFI fondova – Analiza troškova i koristi (Cost benefit analysis) u pod-sektoru upravljanja komunalnim otpadnim vodama

septembar, 2018

2018uto25sep9:00 prepodne4:00 popodne Priprema tehničke dokumentacije za infrastrukturne projekte koji su podobni za finansiranje iz EU i IFI fondova - Analiza troškova i koristi (Cost benefit analysis) u pod-sektoru upravljanja komunalnim otpadnim vodama9:00 prepodne - 4:00 popodne Hotel "Palisad", Jezero bb

Više

Detalji događaja

Projekat: EU Project Preparation Facility (PPF8)

Broj Ugovora: (CRIS) 2016/381-052

Identifikacioni broj: EuropeAid/137044/DH/SER/RS

 

Informacije o organizovanom treningu

Naziv/tip trening modula: Trening

Organizator treninga: Tim za treninge

Datum, vreme i mesto održavanja treninga 25.09.2018. 09.00 – 16.00

Zlatibor, Hotel Palisad, Jezero bb

Puno ime/naslov trening modula Priprema tehničke dokumentacije za infrastrukturne projekte koji su podobni za finansiranje iz EU i IFI fondova – Analiza troškova i koristi (Cost benefit analysis) u pod-sektoru upravljanja komunalnim otpadnim vodama
Tip događaja (npr. okrugli sto, forum, konferencija, trening, javna prezentacija..) Trening
Kratka informacija o najvažnijim aspektima planiranog događaja/treninga

Ova praktična obuka ima za cilj da obuhvati sve bitne elemente Analize troškova i koristi – Cost Benefit Analysis (CBA) u skladu sa EU vodičem objavljenim u decembru 2014. Ona objašnjava zašto CBA ostaje jedan od najbitnijih alata u programiranju i pripremi investicionih projekata o prikupljanju i preradi otpadnih voda, ne samo za korisnike EU fondova nego i za republičku i lokalnu upravu prilikom donošenja odluka o investicijama.

Obuka daje odgovor i na pitanje kako pripremiti i kako oceniti Analizu troškova i koristi.

Obuka na praktičan način objašnjava kako sprovesti sve elemente Analize troškova i koristi – Cost Benefit Analysis (CBA), (finansijska, ekonomska analiza, analiza ostljivosti i rizika) za projekate o prikupljanju i preradi otpadnih voda koji su podobni za finansiranje iz EU fondova.

U okviru obuke se realizuju vežbe, koje omogućavaju učesnicima da u malim grupama razmotre kvalitet CBA, kako da izveštavaju o njenim rezultatima, kako da prilagode projekat da bi unapredili kvalitet CBA i učine ga poželjnim za ko-finansiranje iz EU fondova.

Ciljna grupa ove obuke bili su predstavnici grada Užica, opština Arilje, Ivanjica, Kosjerić i Požega, te predstavnici relevantnih javno-komunalnih preduzeca, JKP „Vodovod“ Užice, JKP Zelen Arilje, JKP Elan Kosjerić, JKP Ivanjica.

Vreme

(Utorak) 9:00 prepodne - 4:00 popodne

Lokacija

Hotel "Palisad"

Jezero bb

Agenda

Preuzmi

Materijali

Preuzmi

Galerija

Otvori

Kontakt

EU PPF | Projektne jedinice EU PPF6 i EU PPF8

Bore Stankovića 17,  11000 Beograd, Republika Srbija

Tel: +381 (11) 40 40 721

 

EU PPF | Projektna jedinica EU PPF7

Resavska 28/V, 11000 Beograd, Republika Srbija

Tel: +381 (11) 364 0514

 

E-mail: info@ppf.rs

Radi boljeg korisničkog iskustva, EU PPF koristi kolačiće (eng. "Cookies"). Saznajte više o politici korišćenja kolačića i druge informacije o privatnosti ovde. Klikom na "OK" prihvatate korišćenje kolačića.
X