OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU „PANČEVO“

SISTEM SAKUPLJANJA I PREČIŠĆAVANJA OTPADNIH VODA U GRADU PANČEVU
(Grad Pančevo i pripadajuća naselja)
EU PPF6/EuropeAid/137044/DH/SER/RS

Sektor: Zaštita životne sredine/Upravljanje otpadnim vodama

Grad Pančevo se nalazi u Južnobanatskom okrugu, na levoj obali Dunava i ima 123.414 stanovnika. Središte grada, kao i okruga je gradsko naselje Pančevo. Grad Pančevo se sastoji od 10 naselja: 2 gradska (Kačarevo, Pančevo) i 8 seoskih naselja: Bački Brestrovac, Banatsko Novo Selo, Glogonj, Dolovo, Ivanovo, Jabuka, Omoljica i Starčevo.

Postojeći kanalizacioni sistem pokriva oko 80% urbanog jezgra Pančeva i sastoji se od 198km cevovoda. Sistem u gradu je separacioni, gde je kanalizacija sanitarnih otpadnih voda uglavnom odvojena od atmosferske kanalizacije. Prikupljene sanitarne otpadne vode se odvode ka glavnoj pumpnoj stanici, odakle se direktno ispuštaju u Tamiš i ulivaju u Dunav, bez prethodnog prečišćavanja. Kanalizacioni sistemi po selima su delimično izgrađeni i još nisu završeni.

  • Poboljšanje zaštite životne sredine u opštini Pančevo smanjenjem stepena zagađenosti od urbanih otpadnih voda i stvaranje uslova za ekološki prihvatljiv i održiv razvoj prevencijom zagađenja površinskih i podzemnih voda;
  • Zaštita i manja zagađenost Dunava od neprečišćenih otpadnih voda uvođenjem adekvatnog tretmana istih;
  • Poboljšanje kvaliteta životne sredine posrednim uticajima, poboljšanom sanitarnom zaštitom i smanjenjem rizika po javno zdravlje za građane Pančeva i okolnih naselja proširenjem postojeće kanalizacione mreže do potpune pokrivenosti.
  • Preliminarni projektni izveštaj – završen u avgustu 2018;
  • Prethodnа studijа opravdanosti za sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u gradu Pančevu – februar 2019;
  • Generalni projekat za sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u gradu Pančevu – februar 2019;
  • Propratni program obuke za jačanje administrativnog, upravljačkog i operativnog kapaciteta učesnika projekta – U TOKU.

Klikom na taster ispod možete preuzeti ili pregledati dokument sa osnovnim informacijama o projektu. Dokumente možete slobodno preuzeti i dalje distribuirati za individualnu upotrebu. Komercijalna reprodukcija i distribucija fotografija i drugih materijala nije dozvoljena bez dozvole EU PPF.

Preuzmite dokument…

Klikom na taster(e) ispod možete pogledati projektne galerije. Fotografije iz galerija su slobodne za individualnu upotrebu. Komercijalna reprodukcija i distribucija fotografija i drugih materijala nije dozvoljena bez saglasnosti EU PPF.

Galerija

pon

uto

sre

čet

pet

sub

ned

-

-

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Nema događaja

Da li ste znali?

Pročitajte odgovore na često postavljana pitanja.

Dalje…

Mapa projekata

Pogledajte interaktivnu mapu
PPF projekata

Dalje…

Promocija rezultata razvojne pomoći EU Srbiji

Dalje…