Обележавање међународног дана рециклаже

Београд, 18. март 2020.

Почетком 2017. године тим стручњака који ради на ЕУ ППФ програму укључио се у акцију грађанске иницијативе ЧЕП ЗА ХЕНДИКЕП  која промовише побољшање и унапређење квалитета живота особа са инвалидититетом. Ова, широм Србије позната акција, подразумева сакупљање пластичних чепова који се касније рециклирају у циљу обезбеђивања преко потребне опреме и ортопедских помагала за особе са инвалидитетом, а самим тим и очувања животне средине.

ЕУ ППФ тим је својим учешћем до сада успео да сакупи око 50кг чепова и наставиће да на овај начин доприноси подршци хуманитарним акцијама грађанских иницијатива које промовишу друштвену одговорност и заштиту животне средине.

Ова акција тима ЧЕП ЗА ХЕНДИКЕП траје од септембра 2012. и до сада је у њој учестовало више од 650 предшколских установа, око 800 основних школа, 220 средњих школа, министарстава, амбасада, преко 580 друштвено одговорних компанија и предузетника из целе Србије, Црне Горе и Босне И Херцеговине. Од оснивања до данас, рециклирано је преко 120 тона чепова годишње, и купљено више од 78 ортопедских помагала.

Можете да помогнте и ви, као појединац. Не бацајте пластичне чепове од флаша, сакупљајте их и контактирајте ЧЕП ЗА ХЕНДИКЕП екипу са којом можете да се договорите око преузимања чепова које сте прикупили. Такође сакупљене чепове можете да предате код партнера овог Удружења.

Више о овој грађанској иницијативи можете пронаћи на: https://cepzahendikep.org/o-nama/

#чепзахендикеп  #euppfsrbija