Београд, 21. децембар 2017.

У Београду је данас у просторијама Министарства за европске интеграције одржан први радни састанак Управног одбора ЕУ ППФ8. Састанку су присуствовали чланови Управног Одбора ЕУ ППФ8: Делегација Европске уније у Републици Србији (ДЕУ) као Наручилац пројекта, Министарство за европске интеграције као Корисник, као и представници тима пројектне јединице ЕУ ППФ8.

Током састанка разматрана су сва актуелна питања и активности спроведене током почетног периода а у вези са проценом осам инфраструктурних потпројеката из Јединствене листе приоритетних инфраструктурних пројеката (СПП). Резултат ове свеобухватне процене за даљу израду техничке документације је избор следећих шест пројеката из области транспорта и заштите животне средине:

  • Генерална адаптација бродске преводнице у саставу ХЕ “Ђердап I”;
  • Модернизација железничке пруге Велика Плана-Ниш;
  • Модернизација железничке пруге Ниш-Брестовац;
  • Ремедијација Великог Бачког канала;
  • Регионални систем отпадних вода Ужице;
  • Регионални систем управљања отпадом Крагујевац.

Приоритетне пројекте у секторима животне средине и транспорта претходно су одредила ресорна министарства, а релевантни извештаји о процени потенцијалних пројеката припремио је тим стручњака ЕУ ППФ8 пројектне јединице. По одобрењу и подношењу коначне листе потпројеката од стране ресорних министарстава, пројектна јединица ЕУ ППФ8 ће започети са припремом методологија и техничке документације за сваки од горенаведних пројеката.

Управни одбор ће наставити са редовним састанцима да би надгледао реализацију свих пројектних активности и прегледао напредовање пројекта ка остварењу пројектних циљева.

пон

уто

сре

чет

пет

суб

нед

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Нема догађаја