Roditelji, svake subote tokom jula od 12 do 13.30 časova EU PPF Srbija će organizovati u saradnji sa Dečijim inovacionim centrom i EU info centrom u Beogradu zelene Robokids radionice za decu uzrasta 7-12 godina starosti. Zeleno kreativno leto za najmlađe počinje u subotu 2. jula i traje sve do subote 30. jula u EU info centru u Beogradu u ulici Kralja Milana br. 7. 

Na radionicama će deca uz podršku iskusnih edukatora Dečijeg inovacionog centra izrađivati robote od Lego kockica, a potom će iste programirati da izvrše određene zadatke. 

PROGRAM RADIONICA

  1. Reciklaža, pravimo kamion za reciklažu ili robota za sortiranje otpada, subota, 2. jul, 12-13.30h, EU info centar
  2. Otpadne vode, pravimo robot branu za preusmeravanje otpadnih voda, subota, 9. jul, 12-13.30h, EU info centar 
  3. Voda za piće, robot koji prenosi i vrši montažu vodovodnih cevi, subota, 16. jul, 12-13.30h, EU info centar
  4. Zelena energija, pravimo model vetrenjače, subota, 23. jul, 12-13.30h, EU info centar
  5. Energetska efikasnost, pravimo model pametne kuće/robota koji kontroliše situaciju u kući (da li se energija koristi na pametan način), subota, 30. jul, 12-13.30h, EU info centar

Nakon uspešno održanih radionica deca će dobiti diplome, bedževe i EU PPF eko-cegere.

Broj mesta ograničen!

VAŽNO Kako prijaviti dete za učešće na EU PPF zelenim Robokids radionicama za decu?

Nedelju dana pred svaku radionicu dva puta nedeljno će na EU PPF Fejsbuk: https://www.facebook.com/euppf/  i Instagram stranici https://www.instagram.com/euppf_/  biti postavljen kviz sa po jednim pitanjem iz oblasti zaštite životne sredine: energetska efikasnost, klima, zaštita voda ili reciklaža.

Tačni odgovori se nalaze skriveni na EU PPF Fejsbuk i Instagram stranicama i zato pozivamo roditelje da zajedno sa mališanima tamo potraže odgovore na pitanja. 

Svake nedelje će biti odabrano ukupno 16 dece koja će dobiti priliku da učestvuju u radionicama. Svakog puta kada bude objavljeno kviz pitanje, prvih četvoro roditelja koji na Instagramu ili Fejsbuku daju tačan odgovor na pitanje, dobijaju mogućnost da njihova deca učestvuju na radionici. Kada dođe do popune mesta za tu nedelju, EU PPF Srbija će kontaktirati putem Inboksa ili DM roditelje koji su dali tačne odgovore i bili najbrži, kako bi dostavili svoje ime i prezime i ime i prezime deteta koje će učestvovati te nedelje na radionici. Pitanja će biti objavljena u periodu od ponedeljka do petka na EU PPF Fejsbuk https://www.facebook.com/euppf/   i Instagram stranici https://www.instagram.com/euppf_/

Više informacija možete dobiti putem Inboksa na EU PPF Fejsbuk stranici ili DM na EU PPF Instagram stranici.

„Podrška Evropske unije u pripremi projekata“ (EU PPF) predstavlja tehničku pomoć vrednu više od 35,5 miliona evra koja se finansira iz pretpristupnih sredstava Evropske unije. Donacija EU je 34,24 miliona evra a 1,33 miliona evra je doprinos Vlade Republike Srbije. Cilj programa je jačanje tehničkih i administrativnih kapaciteta administracije Republike Srbije u oblasti upravljanja i korišćenja pretpristupnih fondova EU, kako bi se ubrzao proces pripreme za članstvo Srbije u Evropskoj uniji. Više o programu na www.ppf.rs.