EU PPF obuke – priprema tehničke dokumentacije

Zlatibor, 22. jun 2018.

Tim projektne jedinice EU PPF8 održao je u petak, 22. juna 2018. godine na Zlatiboru obuku “Priprema tehničke dokumentacije za infrastrukturne projekte koji su podobni za finansiranje iz EU i IFI fondova”.

Cilj obuke održane u hotelu “Palisad” bio je da učesnici steknu osnovno znanje i razumevanje o pripremi tehničke dokumentacije za projekte do nivoa neophodnog za njihovo finansiranje. Trening je obuhvatio procedure i standarde pri pripremi tehničke dokumentacije (Prethodne studije opravdanosti, Studije opravdanosti i Analize troškova i koristi) i Procene uticaja na životnu sredinu, prema EU vodiču kao i srpskom zakonodavstvu (Zakon o planiranju i izgradnji, Zakon o procenu uticaja na životnu sredinu). Trening je takođe obuhvatio glavne zahteve pri pripremi Idejnog rešenja, Idejnog projekta, projekata za građevinsku dozvolu i za izvođenje.

Na obuci je učestvovalo 16 predstavnika iz gradske/opštinske uprave i JKP-a iz Užica, Kosjerića, Ivanjice i Požege, kao i iz Ministarstva za evropske integracije i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Republičke direkcije za vode.

Više detalja i nastavni materijal možete naći ovde.