| ОСНОВНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ПРОЈЕКТУ БЕОГРАД – ЕЕ ХИТНА ПОМОЋ

ПРИПРЕМА ПРОЈЕКТА ЗА ИЗВОЂЕЊЕ РАДОВА И ПРИПРЕМА ТЕНДЕРСКЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ ЗА ХИТНУ ПОМОЋ У БЕОГРАДУ
(Град Београд )

ЕУ ППФ6/EuropeAid/137044/DH/SER/RS
Сектор: Енергетика/ Енергетска ефикасност

Израда техничке документације за Хитну медицинску помоћ града Београда (у даљем тексту: ЦБЕМИ) започета је кроз пројекат УНДП-а „Отворене заједнице успешне заједнице” који финансира Европска унија (у даљем тексту УНДП пројекат), а који има за циљ унапређење пружања услуга и капацитета на локалном нивоу у заједницама домаћинима погођеним миграционом кризом. ППФ6 je дат задатак да настави са развојем и заврши израду преостале техничке и тендерске документације за радове на рушењу, изградњи, проширењу и реконструкцији објекта ЦБЕМИ у Београду. Главне чињенице везане за пројекат: Комплекс се састоји од три блока (зграде А, Б и Ц) укупне корисне површине 4.300 м2 . Комплекс је првобитно изграђен 50-их година прошлог века. Након реконструкције и проширења укупна корисна површина ће се повећати на 8.000 м2 . Тренутна термална својства зграда су неповољна, а такође, током последњих 20 година, зградама је недостајало адекватно инвестиционо одржавање што је резултирало незадовољавајућим комфором, услугама и ентеријером зграде. Општи циљ овог пројекта термичке рехабилитације је побољшање услова живота и рада побољшањем енергетске ефикасности у грејању/климатизацији јавних зграда. Сходно томе, предложене мере укључују следеће: Блок А биће срушен, а нова зграда изграђена. Између сва три блока биће изграђена нова надстрешница. 

Најтипичније мере које треба укључити у санацију објеката Б и Ц су: 

1) Замена прозора, 2) Израда фасадне изолације; 3) Изолација крова и реконструкција хидроизолације, укључујући и пратеће радове на олуцима и инсталацији електро уземљења; 4) Реконструкција система грејања; 5) Реконструкција инсталација електричне расвете и уградња нове енергетски ефикасне расвете, преглед ормара и реконструкција по потреби; 6) Реконструкција постојећих система климатизације и вентилације; 7) Реконструкција постојећих тоалета и санитарних чворова; 8) Реконструкција подних облога; 9) Изградња противпожарне дојаве и сигнализације; 10) Уградња система управљања зградом (БМС) и система за надзор енергије (ЕМС) који би обезбедио континуирано праћење потрошње енергије и припадајуће уштеде, 11) Реконструкција телекомуникационог система

Општи циљ „ЦБЕМИ пројекта“ је унапређење услова живота у Србији кроз унапређење локалног нивоа пружања медицинских услуга и изградњу капацитета, са фокусом на побољшање енергетске ефикасности јавних зграда. Законски захтеви за енергетску ефикасност у Републици Србији, наравно, морају бити испуњени, односно новопројектовани блок А мора бити степена „Ц” или више, док реконструисани блокови Б и Ц морају бити у складу са захтевима националних прописа о енергетској ефикасности.

Основна сврха „ЦБЕМИ пројекта“ је припрема техничке и тендерске документације за радове на рушењу, изградњи, проширењу и реконструкцији ЦБЕМИ са мерама енергетске ефикасности. На основу обима услуга и очекиваних резултата из УНДП пројекта, ППФ6 ће припремити следећу техничку документацију.

  • Извештај о енергетском и техничком прегледу – завршен у августу 2021.
  • Студија оправданости са Анализом трошкова и користи – завршен у августу 2021.
  • Пројекат за извођење радова (ПЗИ) – август 2021.
  • Тендерска документација за уговоре о радовима – новембар 2021.
  • Пропратни програм обуке за јачање административног, управљачког и оперативног капацитета учесника пројекта – завршено.

Кликом на тастер испод можете преузети или прегледати документ са основним информацијама о пројекту. Документе можете слободно преузети и даље дистрибуирати за индивидуалну употребу. Комерцијална репродукција и дистрибуција фотографија и других материјала није дозвољена без сагласности ЕУ ППФ.

Преузмите документ…

Кликом на тастер(е) испод можете погледати пројектне галерије. Фотографије из галерија су слободне за индивидуалну употребу. Комерцијална репродукција и дистрибуција фотографија и других материјала није дозвољена без сагласности ЕУ ППФ.

Галерија

пон

уто

сре

чет

пет

суб

нед

-

-

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Нема догађаја

Еколошки савети

Прочитајте еколошке савете наших стручњака.

Даље…

Еколошки календар

Погледајте календар важних еко датума.

Даље…

Прочитајте ЕУ ППФ блог.

Даље…

Да ли сте знали?

Прочитајте одговоре на често постављана питања.

Даље…

Мапа пројеката

Погледајте интерактивну мапу
ППФ пројеката

Даље…

Промоција резултата развојне помоћи ЕУ Србији

Даље…