Међуопштински споразум о сарадњи и начину управљања и одржавања Постројења за пречишћавање отпадних вода у општини Брус и општини Блаце потписали су градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић, председник општине Брус Валентина Милосављевић и председник општине Блаце Иван Бургић.

Начелник Расинског управног округа, Бранислав Весић, истакао је значај пројекта за читав округ и коначно решење дугорочног еколошког проблема за становнике Крушевца, Бруса и Блаца. Изградњом Постројења за пречишћавање отпадних вода, смањиће се загађење језера Ћелије и обезбедити здрава пијаћа вода за бројне конзументе, наведено је на сајту Града Крушевца.

Он је подсетио и на све комплексне активности које су претходиле потписивању данашњег крунског документа.

Градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић захвалила се председницима општина Брус и Блаце на сарадњи, нагласивши да је осим реализације конкретних циљева овог Пројекта, битно и подстицање, односно остваривање међуопштинске сарадње и удруживања и на другим пољима.

– Ово потписивање може послужити као пример добре праксе интегрисања – закључила је градоначелница.

Председници општина Брус и Блаце изразили су захвалност Граду Крушевцу као иницијатору Пројекта и за подршку и помоћ у свим сегментима. Заједничко учешће три локалне самоуправе утицаће подстицајно на убрзање одвијања активности.

Извор: www.ekapija.com