ZAVRŠENE OBUKE NA TEMU UGOVORA O IZVOĐENJU I NADZORU RADOVA

5. jun 2019.

Tim projektne jedinice EU PPF8  je  28. i 31. maja na Zlatiboru i u Beogradu, i 03. i 04. juna u Novom Sadu održao – druge po redu –  module obuke „Ugovor o radovima – faze izgradnje i nadzora“. Obuke je uspešno završilo 23 predstavnika resornih ministarstava, gradskih / opštinskih uprava i javnih preduzeća iz Užica, Požege, Ivanjice i Beograda kao i resornog Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine i opštine Vrbas.

Polaznici su se upoznali sa procesom pripreme potrebne projektne i tenderske dokumentacije, a poseban naglasak predavači su stavili na predavanja o razlikama između ove dve vrste dokumentacije za infrastrukturne projekte iz oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama i železnice/transporta. Detaljno su objašnjene i obrađene i obaveze korisnika u pripremnim fazama projekta kao i obaveze nadzora i korisnika u fazi izvođenja radova i garantnog perioda. Takođe, posebne prezentacije održane su i na veoma važnu temu praćenja radova i različitih vrsta izveštavanja koje obezbeđuju transparentnost u skladu sa zahtevima ključnih finansijskih institucija i PRAG / FIDIC standardima.

Učesnici su imali priliku da iz prve ruke čuju praktična iskustva iz Srbije i regiona u vezi sa finansijskim upravljanjem Ugovorom, plaćanjima i rešavanjem odštetnih zahteva i sporova.

Više detalja i nastavni materijal možete naći ovde.