„Podrška Evropske unije u pripremi projekata“ (EU PPF) predstavlja tehničku pomoć vrednu više od 35,5 miliona evra koja se finansira iz pretpristupnih sredstava Evropske unije. Donacija EU je 34,24 miliona evra a 1,33 miliona evra je doprinos Vlade Republike Srbije.

Cilj programa je jačanje tehničkih i administrativnih kapaciteta administracije Republike Srbije u oblasti upravljanja i korišćenja pretpristupnih fondova EU i druge međunarodne finansijske pomoći, kako bi se ubrzao proces pripreme za članstvo Srbije u Evropskoj uniji.

EU PPF program je usmeren na pripremu tehničke i tenderske dokumentacije za infrastrukturne projekte iz sektora životne sredine, energije, transporta, i socijalne infrastrukture, kao i na organizaciju opštih i specijalizovanih obuka za predstavnike relevantnih lokalnih i državnih institucija i jačanje njihovih kapaciteta.

Poseban zadatak u okviru programa je stručna pomoć u ažuriranju i strukturnom prilagođavanju NAD-a, višegodišnjeg planskog dokumenta za razvojnu pomoć. Takođe, EU PPF pomaže Ministarstvu za evropske integracije i resornim ministarstvima u programiranju pretpristupnih fondova kako bi se precizno definisali zahtevi Srbije za međunarodnu pomoć.

EU PPF programom upravljaju Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, Ministarstvo finansija – Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU) i Ministarstvo za evropske integracije koje je ujedno i ključni korisnik.

Da li ste znali?

Pročitajte odgovore na često postavljana pitanja.

Dalje…

Promocija rezultata razvojne pomoći EU Srbiji.

Dalje…

Mapa projekata

Pogledajte interaktivnu mapu
PPF projekata

Dalje…
0
korisnika poboljšalo je svoja znanja kroz EU PPF obuke. Obuke se nastavljaju.
0
različitih obuka održaće se u okviru EU PPF programa
0
infrastrukturnih projekata je pripremljeno za sprovođenje
0
projektne jedinice PPF6, PPF7, PPF8, PPF9 i PPF10
0 mil.
vrednost EU PPF programa kao tehničke pomoći koju pruža EU
0
gradova i opština u Srbiji obuhvaćeno je EU PPF projektima.

Pročitajte ekološke savete naših stručnjaka.

Dalje…

Pročitajte EU PPF blog.

Dalje…

Pogledajte galeriju EU PPF izložbe.

Galerija…

Organizovali smo ukupno pet EU PPF zelenih robokids radionica za decu.

Oko 65 najmlađih prošlo je ovaj edukativni program razvijen na STEM metodologiji a neki od njih su želeli da podele sa vama svoja znanja i utiske.

| Hešteg: #euzatebe, #euppfsrbija

pon

uto

sre

čet

pet

sub

ned

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Nema događaja

Ekološki kalendar

Pogledajte kalendar važnih eko datuma.

Dalje…