ЕУ ППФ обуке – Сектор транспорта, управљања отпадом и отпадним водама

5. јун 2019.

Тим пројектне јединице ЕУ ППФ8  је  28. и 31. маја на Златибору и у Београду, и 03. и 04. јуна у Новом Саду одржао – друге по реду –  модуле обуке „Уговор о радовима – фазе изградње и надзора“. Обуке је успешно завршило 23 представника ресорних министарстава, градских / општинских управа и јавних предузећа из Ужица, Пожеге, Ивањице и Београда као и ресорног Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине и општине Врбас.

Полазници су се упознали са процесом припреме потребне пројектне и тендерске документације, а посебан нагласак предавачи су ставили на предавања о разликама између ове две врсте документације за инфраструктурне пројекте из области управљања отпадом и отпадним водама и железнице/транспорта. Детаљно су објашњене и обрађене и обавезе корисника у припремним фазама пројекта као и обавезе надзора и корисника у фази извођења радова и гарантног периода. Такође, посебне презентације одржане су и на веома важну тему прац́ења радова и различитих врста извештавања које обезбеђују транспарентност у складу са захтевима кључних финансијских институција и ПРАГ / ФИДИЦ стандардима.

Учесници су имали прилику да из прве руке чују практична искуства из Србије и региона у вези са финансијским управљањем Уговором, плаћањима и решавањем одштетних захтева и спорова.

Више детаља и наставни материјал можете наћи овде.