Родитељи, сваке суботе током јула од 12 до 13.30 часова ЕУ ППФ Србија ће организовати у сарадњи са Дечијим иновационим центром и ЕУ инфо центром у Београду зелене Робокидс радионице за децу узраста 7-12 година старости. Зелено креативно лето за најмлађе почиње у суботу 2. јула и траје све до суботе 30. јула у ЕУ инфо центру у Београду у улици Краља Милана бр. 7.
На радионицама ће деца уз подршку искусних едукатора Дечијег иновационог центра израђивати роботе од Лего коцкица, а потом ће исте програмирати да изврше одређене задатке.

ПРОГРАМ РАДИОНИЦА

    1. Рециклажа, правимо камион за рециклажу или робота за сортирање отпада, субота, 2. јул, 12-13.30х, ЕУ инфо центар
    2. Отпадне воде, правимо робот брану за преусмеравање отпадних вода, субота, 9. јул, 12-13.30х, ЕУ инфо центар
    3. Вода за пиће, робот који преноси и врши монтажу водоводних цеви, субота, 16. јул, 12-13.30х, ЕУ инфо центар
    4. Зелена енергија, правимо модел ветрењаче, субота, 23. јул, 12-13.30х, ЕУ инфо центар
    5. Енергетска ефикасност, правимо модел паметне куће/робота који контролише ситуацију у кући (да ли се енергија користи на паметан начин), субота, 30. јул, 12-13.30х, ЕУ инфо центар

Након успешно одржаних радионица деца ће добити дипломе, беџеве и ЕУ ППФ еко-цегере.

Број места ограничен!

ВАЖНО Како пријавити дете за учешће на ЕУ ППФ зеленим Робокидс радионицама за децу?

Недељу дана пред сваку радионицу два пута недељно ће на ЕУ ППФ Фејсбук: https://www.facebook.com/euppf/ и Инстаграм страници https://www.instagram.com/euppf_/ бити постављен квиз са по једним питањем из области заштите животне средине: енергетска ефикасност, клима, заштита вода или рециклажа.

Тачни одговори се налазе скривени на ЕУ ППФ Фејсбук и Инстаграм страницама и зато позивамо родитеље да заједно са малишанима тамо потраже одговоре на питања.

Сваке недеље ће бити одабрано укупно 16 деце која ће добити прилику да учествују у радионицама. Сваког пута када буде објављено квиз питање, првих четворо родитеља који на Инстаграму или Фејсбуку дају тачан одговор на питање, добијају могућност да њихова деца учествују на радионици. Када дође до попуне места за ту недељу, ЕУ ППФ Србија ће контактирати путем Инбокса или ДМ родитеље који су дали тачне одговоре и били најбржи, како би доставили своје име и презиме и име и презиме детета које ће учествовати те недеље на радионици. Питања ће бити објављена у периоду од понедељка до петка на ЕУ ППФ Фејсбук https://www.facebook.com/euppf/ и Инстаграм страници https://www.instagram.com/euppf_/.

Више информација можете добити путем Инбокса на ЕУ ППФ Фејсбук страници или ДМ на ЕУ ППФ Инстаграм страници.

„Подршка Европске уније у припреми пројеката“ (ЕУ ППФ) представља техничку помоћ вредну више од 35,5 милиона евра која се финансира из претприступних средстава Европске уније. Донација ЕУ је 34,24 милиона евра а 1,33 милиона евра је допринос Владе Републике Србије. Циљ програма је јачање техничких и административних капацитета администрације Републике Србије у области управљања и коришћења претприступних фондова ЕУ, како би се убрзао процес припреме за чланство Србије у Европској унији. Више о програму на www.ppf.rs.