Кроз компоненту јачања капацитета у оквиру ЕУ ППФ тренинг програма, најмање 1500 учесника – представника релевантних локалних и државних институција – ће проћи неопходне обуке и побољшати своја знања:

  • Пројектна јединица ЕУ ППФ6: 20 једнодневних обука – око 500 учесника
  • Пројектна јединица ЕУ ППФ7: 21 једнодневних обука – око 500 учесника
  • Пројектна јединица ЕУ ППФ8: 26 једнодневних обука – око 500 учесника
  • Пројектна јединица ЕУ ППФ9: У процесу планирања

Обуке које се спроводе у оквиру ППФ програма имају посебно прилагођен програм који је припремљен на основу процене техничких знања и потреба циљних група из области припреме и реализације инфраструктурних пројеката у секторима заштите животне средине, енергетике и транспорта.

Главни циљ ЕУ ППФ обука је изградња и јачање капацитета службеника запослених у релевантним локалним и државним институцијама и то тако да се њихова знања унапреде до нивоа који ће осигурати планирање и припрему главних инфраструктурних инвестиционих пројеката на одржив начин, а у складу са захтевима за финансирање из претприступних фондова ЕУ.

Тренинг програм је дизајниран да упозна учеснике обука са системским променама које ће бити уведене као новина у процесу припреме и управљања инфраструктурним инвестицијама. Такође, програм садржи и предлоге за побољшање оперативних активности које би требало да постану свакодневна пракса у будућности у току процеса припреме пројеката.

Тим стручњака ангажован у оквиру ЕУ ППФ програма ће осигурати да обуке буду припремљене у складу са најбољом праксом која се спроводи у ЕУ, на иновативан начин и то коришћењем савремених алата и техника.

Модули обука ће бити прилагођени и припремљени на основу детаљне процене специфичних потреба различитих циљних група укључених у рад ЕУ ППФ програма. На тај начин осмишљене, обуке на радном месту ће на најпрактичнији начин пренети знања, искуства и научене лекције кључне за квалитетну припрему пројеката у области заштите животне средине, транспорта и енергетике.

Општи тип обука које се спроводе у оквиру активности ЕУ ППФ програма циљају ширу публику , укључену у одабир као и у планирање, припрему и реализацију инфраструктурних пројеката у сектору енергетике, транспорта и заштите животне средине.

Више информација о овој теми, и материјале са одржаних обука можете пронаћи кликом на тастер испод:

Опште обуке…

Специјализоване обуке се организују за представнике ресорних министарстава, јавних предузећа и институција  које су директно укључене у припрему техничке документације селектованих инфраструктурних пројеката који су предмет техничке помоћи ЕУ ППФ програма.

ише информација о овој теми, и материјале са одржаних обука можете пронаћи кликом на тастер испод:

Специјализоване обуке…

пон

уто

сре

чет

пет

суб

нед

-

-

-

-

-

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Нема догађаја

Еколошки савети

Прочитајте еколошке савете наших стручњака.

Даље…

Еколошки календар

Погледајте календар важних еко датума.

Даље…

Прочитајте ЕУ ППФ блог.

Даље…

Да ли сте знали?

Прочитајте одговоре на често постављана питања.

Даље…

Мапа пројеката

Погледајте интерактивну мапу
ППФ пројеката

Даље…

Промоција резултата развојне помоћи ЕУ Србији

Даље…