Кроз компоненту јачања капацитета у оквиру ЕУ ППФ тренинг програма, најмање 1500 учесника – представника релевантних локалних и државних институција – ће проћи неопходне обуке и побољшати своја знања:

  • Пројектна јединица ЕУ ППФ6: 20 једнодневних обука – око 500 учесника
  • Пројектна јединица ЕУ ППФ7: 21 једнодневних обука – око 500 учесника
  • Пројектна јединица ЕУ ППФ8: 26 једнодневних обука – око 500 учесника

Обуке које се спроводе у оквиру ППФ програма имају посебно прилагођен програм који је припремљен на основу процене техничких знања и потреба циљних група из области припреме и реализације инфраструктурних пројеката у секторима заштите животне средине, енергетике и транспорта.

Главни циљ ЕУ ППФ обука је изградња и јачање капацитета службеника запослених у релевантним локалним и државним институцијама и то тако да се њихова знања унапреде до нивоа који ће осигурати планирање и припрему главних инфраструктурних инвестиционих пројеката на одржив начин, а у складу са захтевима за финансирање из претприступних фондова ЕУ.

Тренинг програм је дизајниран да упозна учеснике обука са системским променама које ће бити уведене као новина у процесу припреме и управљања инфраструктурним инвестицијама. Такође, програм садржи и предлоге за побољшање оперативних активности које би требало да постану свакодневна пракса у будућности у току процеса припреме пројеката.

Тим стручњака ангажован у оквиру ЕУ ППФ програма ће осигурати да обуке буду припремљене у складу са најбољом праксом која се спроводи у ЕУ, на иновативан начин и то коришћењем савремених алата и техника.

Модули обука ће бити прилагођени и припремљени на основу детаљне процене специфичних потреба различитих циљних група укључених у рад ЕУ ППФ програма. На тај начин осмишљене, обуке на радном месту ће на најпрактичнији начин пренети знања, искуства и научене лекције кључне за квалитетну припрему пројеката у области заштите животне средине, транспорта и енергетике.

Општи тип обука које се спроводе у оквиру активности ЕУ ППФ програма циљају ширу публику , укључену у одабир као и у планирање, припрему и реализацију инфраструктурних пројеката у сектору енергетике, транспорта и заштите животне средине.

Више информација о овој теми, и материјале са одржаних обука можете пронаћи кликом на тастер испод:

Опште обуке…

Специјализоване обуке се организују за представнике ресорних министарстава, јавних предузећа и институција  које су директно укључене у припрему техничке документације селектованих инфраструктурних пројеката који су предмет техничке помоћи ЕУ ППФ програма.

ише информација о овој теми, и материјале са одржаних обука можете пронаћи кликом на тастер испод:

Специјализоване обуке…

пон

уто

сре

чет

пет

суб

нед

-

-

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Нема догађаја

Да ли сте знали?

Прочитајте одговоре на често постављана питања.

Даље…

Мапа пројеката

Погледајте интерактивну мапу
ППФ пројеката

Даље…

Промоција резултата развојне помоћи ЕУ Србији

Даље…