„Подршка Европске уније у припреми пројеката“ (ЕУ ППФ) представља техничку помоћ вредну више од 35,5 милиона евра која се финансира из претприступних средстава Европске уније. Донација ЕУ је 34,24 милиона евра а 1,33 милиона евра је допринос Владе Републике Србије.

>Циљ програма је јачање техничких и административних капацитета администрације Републике Србије у области управљања и коришћења претприступних фондова ЕУ и друге међународне финансијске помоћи, како би се убрзао процес припреме за чланство Србије у Европској унији.

ЕУ ППФ програм је усмерен на припрему техничке и тендерске документације за инфраструктурне пројекте из сектора животне средине, енергије, транспорта, и социјалне инфраструктуре, као и на организацију општих и специјализованих обука за представнике релевантних локалних и државних институција и јачање њихових капацитета.

Посебан задатак у оквиру програма је стручна помоћ у ажурирању и структурном прилагођавању НАД-а, вишегодишњег планског документа за развојну помоћ. Такође, ЕУ ППФ помаже Министарству за европске интеграције и ресорним министарствима у програмирању претприступних фондова како би се прецизно дефинисали захтеви Србије за међународну помоћ.

ЕУ ППФ програм управљају Делегације Европске уније у Републици Србији, Министартсво финансија – Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније (ЦФЦУ) i Министарство за европске интеграције које је уједни и кључни корисник.

Да ли сте знали?

Прочитајте одговоре на често постављена питања.

Даље…

Промоција резултата развојне помоћи ЕУ Србији.

Даље…

Мапа пројекта

Погледајте интерактивну мапу
ППФ пројеката

Даље…
0
корисника побољшало је своја знања кроз ЕУ ППФ обуке. Обуке се настављају.
0
различитих обука одржаће се у оквиру ЕУ ППФ програма
0
инфраструктурних пројеката је припремљено за спровођење
0
прјектне јединице ППФ6, ППФ7, ППФ8, ППФ9 и ППФ10
0 mil.
вредност ЕУ ППФ програма као техничке помоћи коју пружа ЕУ
0
градова и општина у Србији обухваћено је ЕУ ППФ пројектима.

Прочитајте еколошке савете наших стручњака.

Даље…

Прочитајте ЕУ ППФ блог.

Даље…

Погледајте галерију ЕУ ППФ изложбе.

Галерија…

Организовали смо укупно пет ЕУ ППФ зелених робокидс радионица за децу.

Око 65 најмлађих прошло је овај едукативни програм развијен на СТЕМ методологији а неки од њих су желели да поделе са вама своја знања и утиске.

| Хештег: #euzatebe, #euppfsrbija

пон

уто

сре

чет

пет

суб

нед

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Нема догађаја

Еколошки календар

Погледајте календар важних еко датума.

Даље…